Friday, April 2, 2010

the award goes to...

setelah menunggu, kami mengambil keputusan untuk menerima bertindak sebagai wakil untuk menerima satu anugerah yang diberi oleh salah seorang ahli gen kita jugak.

mungkin anugerah ni tak se'hot' anugerah Huffaz Teknokrat yang dibolot Akh Abdullah Hafidz suatu ketika dulu, tapi saya rasa, best what dapat anugerah ni?

(nanti nak suruh uqbah buat anugerah Huffaz Blogger Teknokrat)


Syarat-syarat nak terima award ini :

1) Thank and link the person who gave you the award.
2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.
4) State 7 things about yourself.

The tasks..


1) Thank and link the person who gave you the award.

Alhamdulillah. Walhamdulillah.
Seutama kesyukuran adalah milik Allah tanpa ada dua.
dan seterusnya, jutaan jazakillah buat Ukht Aisyah Jauhara kerana dengan ikhlasnya menghulurkan anugerah yang kami kira lebih hangat dari anugerah Huffaz Teknokrat.
Serius kami katakan, memang terharu. cewahh..haha.

2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.

Jadi, di bawah akan disebutkan beberapa blogger yang SAYA (bukan kami. sebab takde meeting) kira, memang layak untuk anugerah ni, sekadar, "ala..bolehla.." ataupun sebab takde orang lain.

gurau je lah. yeah. korang memang layak. harap tak jadi fitnah okay.
yang pastinya, yang belum dapat anugerah ni lah. :)

alright, sekarang diumumkan
"ada sekor anak tupai main tepi jalan cari makan.."
calon-calonnya,

15.ustadz taufiq arshad (yeay baru teringat ^^)

4) State 7 things about yourself.

1. Nama ana The Ninth Generation. Nama ni diberi Akh Nik Uqbah. Kenapa? Tanya lah dia!

2.Ana pernah terdengar orang katakan blog ni adalah blog banin. Ye ke?
Tak kisah lah. Asas penubuhan ana, pada hakikatnya adalah sebagai wadah untuk menghubungkan setiap individu ahli gen 9, tak kira di mana ntum berada. UIA PJ? UIA Nilai? USIM? GMI? German? Timur Tengah? UITM? Sarawak? Mana-mana jelah!

3.Asas kedua penubuhan ana adalah untuk merapatkan ukhuwah antara ahli gen. Kita sedia maklum kebanyakan kita berpisah antara satu sama lain dan akan terus berpisah. Jadi blog ni jelah satu-satunye tempat untuk berukhuwah.

4.Ana nak jadi sahabat yang baik. Sahabat yang apabila ntum bersamanya, akan mengingatkan ntum pada Allah. Jadi, ana mohon kepada para penulis dan pengunjung, jadikan ana satu blog yang apabila dilawati, akan mengingatkan ntum pada solat, iadah, dan Allah.

5.Sekarang, dah ada 90 post. tinggal lagi 10 nak cukup 100. Penulis, cepat-cepat cukupkan 100! :)

6.Ana insya-Allah akan dikawal selia dengan lebih baik oleh line-up iqra baru yang diketuai oleh Nizar Amsyar.

7.Ana suke berpuisi.

anyway, for those yang dah ada blog, and having clear intention untuk berdakwah dengan blog, don't lose ur grip... fastaqim kama umirta. tatau nak cakap ape pasal ukhuwah, jangan lupa member masa doa solat yeh? ok ke macam ni punya tazkirah...?

5 respons=):

permata said...[Reply]

Salam.

Kreatif betul puisi kat bawah tu..

Teruskan menulis..

Anonymous said...[Reply]

macam bias jer calon2 award tu...

mane leh..ni yg rasa nak cari sape post entri ni nih....

Anonymous said...[Reply]

bias?

takde niat, takde kepentingan pun.
mintak maaf kalau nampak macam bias.

Muhammad Zurhain Ismail said...[Reply]

Salam syukran atas award ni. Beautiful blogger=Blogger kacak.he :)

gen9 said...[Reply]

afwan.boleh je zurhain hehe =)