Wednesday, March 16, 2011

JANGAN...

bismillahi Allahu Akbar...

assalamualaikum semua..
hamba tak pasti la ana bg salam ni...
ad org yg dgr atau tidak..
blog ni pon hamba tak pasti...
ad org nampak ke tak..
post2 di blog ni pon hamba tak pasti...
masih ada org mendengarnya ke tak...

cume hamba harap ukhwah gen 9 still MANTOP mcm mse ribat dlu..
tapi..
andai kata ukhwah ini menuju..
UKHWAH FAIL!!!
ana katakan...GEN 9 USAHA LAGI!!!

ok la..
ni nk kongsi 6 JANGAN..bkn 6 jahanam ye...

selamat membaca!!

12 kata "JANGAN" yg perlu dihindari :



1. Jangan menunggu BAHAGIA baru tersenyum, tapi tersenyumlah, maka kamu kian bahagia.

2. Jangan menunggu KAYA baru bersedekah, tapi bersedekahlah, maka kamu semakin kaya.

3. Jangan menunggu terMOTIVASI baru bergerak, tapi bergeraklah, maka kamu akan termotivasi.

4. Jangan menunggu diPEDULIkan orang baru kamu peduli, tapi pedulilah dengan orang lain, maka kamu akan dipedulikan.

5. Jangan menunggu orang MEMAHAMI kamu baru kamu memahami dia, tapi pahamilah orang itu, maka orang itu paham dengan kamu.

6. Jangan menunggu terINSPIRASI baru menulis tapi menulislah, maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu.

7. Jangan menunggu PROYEK baru bekerja, tapi berkerjalah, maka proyek akan menunggumu.

8. Jangan menunggu diCINTAI baru mencintai, tapi belajarlah mencintai, maka kamu akan dicintai.

9. Jangan menunggu banyak UANG baru hidup tenang, tapi hiduplah dengan tenang. Percayalah,. bukan sekadar uang yang datang tapi juga rejeki yang lainnya.

10. Jangan menunggu CONTOH baru bergerak mengikuti, tapi bergeraklah, maka kamu akan menjadi contoh yang diikuti.

11. Jangan menunggu SUKSES baru bersyukur. tapi bersyukurlah, maka bertambah kesuksesanmu.

12. Jangan menunggu BISA baru melakukan, tapi lakukanlah! Kamu pasti bisa!

regarde a toi..(bhs perancis ni..)

~hamba~

6 respons=):

hamba cinta said...[Reply]

oppss..silap suda..
spatutnya 12 jangan..bkn 6..asif2..

bez amin said...[Reply]

keh3..=)

anyway, tahniah krn still memakmurkan blog gen9. pekata, suh admin amik artikel2 dari blog ahli2 gen9 untuk imarahkan blog ni?
juz an opinion..

hamba cinta said...[Reply]

blog ni asenye byk jugak post yg blm dijenguk ramai...btw..nice idea from u..
tp kan..bkn enta admin jugak k?

bez amin said...[Reply]

owh..ana author besa2 je, n dh berkurun x post pape dlm blog ni.uqbah yg slalu uruskan edit mengedit blog ni kan?ke org laen?

Aimi Hannani said...[Reply]

12 jangan, dengan kata lainnya..
Be proactive!

Anonymous said...[Reply]

bez amin:ye tepat skali encik "beta"..

aimi: npe blog ni xde simbol utk like comment yg best mcm kamu nye komen ek??he...

hamba cinta(asif xsempat nk sign in)hihi..