Wednesday, September 30, 2009

Muslim Manga...oh...Muslim Manga

by:tah sesape(gen-9 punya orang)


Bismillah (teks ucapanku yang tak sempat terucap...keh3)


Alhamdulillahi 'alal huda, wasolat wassalam ala nabiyil mujtaba.

يَـأَيُّهَآ الَّذِينَ ءَامَنُواْ كُونُواْ قَوَّامِينَ للَّهِ شُهَدَآءَ بِالْقِسْطِ وَلاَ يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلاَّ تَعْدِلُواْ اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى

Maka, apakah ungkapan yang lebih wajar diungkapkan apabila sesuatu tugasan itu telah dapat diselesaikan, melainkan Alhamdulillah dan terima kasih atas segala jasa-jasa. Saya ingin mengambil kesempatan dengan keberadaan saya di sini untuk memanjangkan penghargaan kepada pihak-pihak yang terbabit.


Saya ingin merakamkan terima kasih kepada, pertamanya, kepada krew-krew Muslim Manga. Walaupun ketua editornya kadang kala tidak boleh tidur memikirkan masalah dateline, mereka masih boleh tenang dalam menghasilkan karya. Walaupun telah banyak kata-kata (yang tak elok) dihamburkan supaya disiapkan tugasan setengah muka atau satu muka, sebahagian mereka tetap cool dan membalas dengan senyuman. Tetapi apa yang dapat diperhatikan walaupun dengan peribadi sebegitu, mereka menzahirkan tungkus lumus mereka melalui lukisan-lukisan mereka (inilah yang saya lambat tangkap). Terima kasih banyak wahai sahabat-sahabat, atas usaha yang dilaburkan.


Seterusnya, terima kasih kepada pihak banat yang terlibat dengan kerja-kerja appendages, sama ada yang terlibat secara langsung atau tidak. Walaupun tidak dilihat sebagai tenaga kerja yang sama-sama mengkonstruksi masterpiece (kalo boleh dipanggil la) ini dan juga bookmark, tetapi sebenarnya kerja-kerja menulis surat, fotostat, promote kopi Radix (halal nie...) itulah yang menjadi pelancar usaha menghasilkan Muslim Manga ini. Yalah, mungkin terdapat perselisihan faham, tetapi jasa baik akan sentiasa dikenang sebagai jasa baik.Itulah yang dipanggil adil dan itulah yang lebih dekat kepada taqwa. Terima kasih buat anda semua dan saya mendoakan anda semua mempunyai ciri-ciri seperti yang terdapat dalam surah tahrim ayat 5.


Wa akhiran, terima kasih kepada warga Gen-9, atas sokongan yang diberikan. Wang sebanyak RM 6 itu mungkin kecil di mata kamu semua (rasanya kecil la), itu sebenarnya jasa yang amat besar di benak kami.

Sekian.

(tq dan tahniah khasnya kepada zubair, yasin, haris, anas, naqi, hakim, aleng, firas, aiman, banat-banat dan saya sendiri..heheh)

25 respons=):

think green! said...[Reply]

"And the servants of Allah Most Gracious are those who walk on the earth in humility, and when the ignorant adress them, they say, "Peace!"
(25:63)

tah sesape said...[Reply]

"Tidak lah nabi itu suka mendengar kata-kata yang buruk dan juga berkata perkara yang buruk (hadis)"

kalo ader yang salah faham atas kata-kata yang "tak elok" kat ats nih anggaplah laras bahasa yang buruk bagi orang yang hapal quran ek.

MUNIRAH said...[Reply]

astaghfirullah..walhamdan lillah..

tahniah bt crew2 M2..
even byk kerenah hmpa nk bt last2 siap gak..
5 bintang ana bg..

n ana mx maaf la ye sgla kekurgn dr phk atsn genuine

Ashcroftstylus Az said...[Reply]

afiq la yg tulis ni....

tah sesape said...[Reply]

bismillah walhamdulillah

time kasih ats pujian. Byak karenah ker? Biase la "pentadbiran berdasarkan otak" la katekan

time kasih juga krn mempunyai e-profile yang menyebabkan adernyer illusion of anonimity

Saidina Ali said...[Reply]

wowo..

tinggi afiq.

exempted english. ;)

tah sesape said...[Reply]

inni sa'im 2x

` said...[Reply]

isn't illusion of anonimity is supposed to happen on you afiq?haha

tah sesape said...[Reply]

supposedly, im dislussioned , i think. so what im supposed to do?

yg nk score comp.. said...[Reply]

Korang blaja Comp ek kt cni?
pe 2 illusion of anonimity..
terangkanle, boleh score comp sem dpn..kih3..

tah sesape said...[Reply]

eden tak reti la (budak buta it la katekan)

' said...[Reply]

as i am. pretending that no one knows who am i and what am i doing is just in that case. ow yah, if u think that u had already disillusioned urself by posting in this blog with that 'tah sesape' nick. then, u might right.

haha.its simply because people know who u are. what ur thoughts so on and so forth. as long u are using that nick, anonimty is not going to happen on you anymore.

be that as it may, im the one that having anonimity now...it just great. enough said,walla~ haha. just like my chem lecturer always been saying...

p/s: erk.next sem ill be having comp2. lot to do with programming. kinda scary thing for me. do i have to prepare for it? i mean doing early preparations?

-of course i need-

^_^

tah sesape said...[Reply]

bismillah walhamdulillah

erm i dont think the need of anonimty to me is necessary because it seems doesnt cause me much trouble(i think so).Moreover my identity had long been known. Anyway thanks for refreshing all the terms n for a sincere compliment: u have a "maut" english..

ps:nasib baik la ader kamus

' said...[Reply]

haha.

irresistable.mane maut lah.

ur english is much better than mine.sebab itu segan nak cakap name.

bukan sebab nak menyamar2 pun.heheh.

^_^

Saidina Ali said...[Reply]

walaupun my english hanyalah seperti kacang di ambang maut, tapi nk jugak.

mention my name too!! :p haha

' said...[Reply]

dah agak.syed suke menyemak.hahaha.

settlekan dulu theme ak

Saidina Ali said...[Reply]

ahah

patut pun english tahap maut.hahah

tah sesape said...[Reply]

ooho

someone's identity has been leaked, isn't it??

ps:aku sebenarnyer nyampah ckp BI, jom cakap arab. "Mari pelajari bahasa arab, bahasa ibunda bahasa alquran"( lagu kat ikim)

' said...[Reply]

'yujad almar'u allazi yaqulu nahnu kal naml.au kama qol.ha ha ha. (gelak arab asenya)

waa. afiq, maza taf'al haza utlah? ouh, ya...syed yg suke sebuk sebuk pun boleh jawab...

' said...[Reply]

^_^

yes. ia semakin membesar.

20respons.hampir semuanye lari tajuk.

to editor m2:
fastaqim kama umirta(...)

tah sesape said...[Reply]

An naml?? haha( dhahk)

yumkinul lazi yaqulu yahsuduna ( su'u addzhon masya allah) au yatamannna alal hiwari bainana, wallahu a'alam

ps:wakazalik, in ajidu ala zadi fil "complaint", saaskutu wa adama taharrik huna.

Saidina Ali said...[Reply]

ok.
tutup komen kat sini.

beralih ke posting lain pulak.ahah

Anonymous said...[Reply]

nyampah ckp arab apa r..
rezak aku ngn korg ni..

Anonymous said...[Reply]

igtkn amende la byk sgt komen kt post ni..rupenye merapu je lbey.

tah sesape said...[Reply]

uish pedas2..

takbuat lagi dah